Αν αναρωτιέσαι τι θέλουν οι γυναίκες τελικά, έχουμε την απάντηση!


Αν αναρωτιέσαι τι θέλουν οι γυναίκες τελικά, έχουμε την απάντηση!
Αναρωτήθηκε και ο Μελ Γκίπσον στην ομώνυμη ταινία αλλά μάλλον δεν τα κατάφερε να μάθει! Πριν από τον Μέλ , ο πατέρας της ψυχανάλυσης, Σίγκμοντ Φρόιντ είχε αφιερώσει 30 ολόκληρα χρόνια έρευνας της γυναικείας ψυχής χωρίς να κατορθώσει τελικά να καταλήξει τι κρύβεται εκεί! 
Oι σημερινές έρευνες σ αυτό τον τομέα κατέληξαν όμως κάπου. 
Οι τρεις βασικότερες ανάγκες της σημερινής γυναίκας είναι : 1) να γίνεται το σημαντικότερο μέρος της ζωής του συντρόφου της 2) να γίνονται τα συναισθήματα της κατανοητά από τον σύντροφο της 3) να απολαμβάνει το σεβασμό του συντρόφου της. 

Τόσο απλά , τόσο καλά ! Είναι όμως αλήθεια τόσο απλά; Ας τα αναλύσουμε λοιπόν ένα - ένα.

Μια γυναίκα θέλει να γίνεται το σημαντικότερο μέρος της ζωής του συντρόφου της, μια ανάγκη που πολλές φορές οι άντρες την παραβλέπουν γιατί αυτοί δεν την αισθάνονται ως απαραίτητη. Μια γυναίκα θέλει να αισθάνεται ότι ο σύντροφος της την φροντίζει , την νοιάζεται και την θεωρεί την πρώτη του προτεραιότητα στα πάντα. Ναι , στα πάντα! Αν κοιτάξουμε γύρω μας , οι λόγοι που συνήθως οδηγούν τις γυναίκες στο να φύγουν από μια σχέση ή στο να αποξενωθούν από τον σύντροφο τους είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος του συντρόφου τους γι αυτές. Αισθάνονται συχνά παραμελημένες και ότι ο σύντροφος τους αφιερώνει όλη του την ενέργεια και το ενδιαφέρον στην δουλειά του , στο ποδόσφαιρο (!) , στην μαμά του ! Υπάρχουν χιλιάδες τέτοιοι λόγοι που , που αν και ασήμαντοι και απαρατήρητοι πολλές φορές για τους άντρες , για τις γυναίκες είναι η αρχή του τέλους της σχέσης ή της αγάπης που αισθάνονται για τον σύντροφο τους. Οι γυναίκες πάντα ψάχνουν να βρουν αυτό τον άντρα που θα τις λατρέψει ,που θα έχει μάτια μόνο γι αυτές ,που θα είναι στο πλευρό τους σε κάθε δυσκολία. Οι γυναίκες ψάχνουν τον άντρα που γι αυτόν θα είναι μοναδικές στην ζωή του! Κάντε τις λοιπόν να νιώσουν μοναδικές και έχετε κερδίσει το ένα τρίτο των αναγκών τους.

Μια γυναίκα θέλει να γίνονται τα συναισθήματα της κατανοητά από τον σύντροφο της. Ακόμα δυσκολότερο από το προηγούμενο. Οι γυναίκες από την φύση τους είναι πιο συναισθηματικά όντα από τους άντρες. Οι ψυχολογία τους επίσης θεωρείται ιδιαίτερα πολύπλοκη αφού συνήθως αφιερώνουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους στο να αναλύουν της ενδείξεις που λαμβάνουν από το περιβάλλον και σε αρκετές περιπτώσεις να τους αποδίδουν τεράστιες διαστάσεις. Το να καταλαβαίνει ο σύντροφος τους την ανάγκη τους για την εξωτερίκευση των συναισθημάτων τους και ακόμη καλύτερα να συμμετέχει και αυτός με την εξωτερίκευση των δικών του συναισθημάτων είναι το ιδανικό. Οι γυναίκες θέλουν λοιπόν , ο σύντροφος τους να δίνει στα συναισθήματα τους την ίδια αξία και σημασία που δίνουν οι ίδιες. Θέλουν τα συναισθήματα τους να γίνονται αποδεκτά. Εκφράσεις του τύπου : μα τι λες τώρα ; Τρελάθηκες ; σε μία γυναίκα που ζηλεύει , έστω και αδικαιολόγητα , το μόνο που την κάνουν να πιστεύει είναι ότι ο σύντροφος της δεν δίνει καμία βαρύτητα σε κάτι που την πληγώνει. Πόσες φορές έχετε ακούσει γυναίκες να μιλάνε για τον σύντροφο τους και να λένε με παράπονο : είτε του μιλάω είτε όχι το ίδιο και το αυτό! Όταν μιλάω μαζί του είναι σαν να μιλάω με το ντουβάρι!
Για να αποφύγουν λοιπόν οι άντρες να χαρακτηριστούν ντουβάρια , θα πρέπει να ακούν την σύντροφο τους χωρίς να τις προσφέρουν γρήγορες λύσεις. Οι γυναίκες όταν θέλουν να μιλήσουν δεν αναζητούν απαραίτητα λύσεις , μπορεί απλά να θέλουν να εκτονωθούν. Για αυτό λοιπόν τον λόγο ο σύντροφος τους θα πρέπει να τις ακούει και να τις αποδέχεται και που και που να τους χαρίζει μια τρυφερή αγκαλιά όταν την χρειάζονται. Ακούστε τις λοιπόν και έχετε κερδίσει τα δύο τρίτα των αναγκών τους.

Μια γυναίκα χρειάζεται να απολαμβάνει το σεβασμό του συντρόφου της. Αυτό είναι πραγματικά ένα σημαντικό θέμα στις σχέσεις αντρών και γυναικών γιατί πάλι εδώ οι άντρες αν και οι ίδιοι πολλές φορές απαιτούν το σεβασμό της συντρόφου τους και μάλιστα με πολλούς και ποικίλους τρόπους , δεν αντιλαμβάνονται ότι και η σύντροφος τους επιζητά σεβασμό. Ίσως ένα διαφορετικό είδος σεβασμού , αλλά σεβασμό. Ένας άντρας θέλει την σύντροφο του να σέβεται την προσωπικότητα του , τις προσωπικές του ανάγκες , την εικόνα του ως προς τους άλλους γύρω του. Ο σεβασμός που μια γυναίκα επιζητεί έχει να κάνει με την μοναδικότητα της. Οποιαδήποτε ένδειξη μη αφοσίωσης από τον σύντροφο της την εκλαμβάνει ως έλλειψη σεβασμού προς το άτομο της. Όταν μια γυναίκα δεν λαμβάνει τον σεβασμό από τον σύντροφο της τότε γίνεται ανασφαλής και χάνει την αυτοπεποίθηση της με όλα τα ολέθρια αποτελέσματα που μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Σεβαστείτε την λοιπόν και έχετε καλύψει όλες τις βασικές της ανάγκες!
Καλά όλα αυτά αλλά για να γίνουν πράξη , απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δύο σύντροφοι να επιτύχουν την μεταξύ τους επικοινωνία και να μοιράζονται τις ψυχικές τους ανάγκες. Όλοι μας , άντρες και γυναίκες , χρειάζεται να δείχνουμε καλή θέληση για να εξελίσσουμε τις σχέσεις μας και για να τις προστατεύουμε από τα πιθανά προβλήματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας για να καταλάβουμε τον / την σύντροφο μας και τελικά θα πειστούμε ότι οι υπέροχες σχέσεις , οι σχέσεις που μας οδηγούν στην συναισθηματική πληρότητα , τελικά δεν είναι ακατόρθωτες!

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου